Cartofii spalati bine, se fierb in coaja, in apa sarata, se curata fierbinti de coaja si se paseaza prin pasoarul de cartofi intr-un castron. Se presa
Cartofii spalati bine, se fierb in coaja, in apa sarata, se curata fierbinti de coaja si se paseaza prin pasoarul de cartofi intr-un castron. Se presara faina, se adauga ouale si se framanta.
Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se mai framanta o data, se intinde in foaie de cca 1 cm grosime. Foaia se taie in fasii de 3 cm latime si fiecare fasie se taie in bucati de grosimea unui deget. Fiecare bucata se rasuceste cu mainile ca un sul neted (numit nudli) si se pune la fiert in apa clocotita si sarata.
Cand ies la suprafata apei, se scot cu lingura de spumuit se pun intr-o tigaie cu unt topit, se amesteca si se presara cu zahar pudra (dupa gust) amestecat cu macul macinat si coaja de lamaie.
Alte retete mancare
recomandate
Ciulama de ciuperci
Fasole verde
Rulada de spanac
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti