Vasul de lut (cu tot cu capac) se tine la inmuiat ½ ora in apa rece. Slanina afumata se taie foarte marunt si se prajeste in propria untura intr-o
Vasul de lut (cu tot cu capac) se tine la inmuiat ½ ora in apa rece. Slanina afumata se taie foarte marunt si se prajeste in propria untura intr-o tigaie, amestecand continuu. Apoi se adauga ceapa tocata marunt si se caleste bine, sub capac. Cand slanina s-a prajit se trage de pe foc si amestecam cu boiaua de ardei. Adaugam 4 linguri de apa si dam in clocot.Golim apa din vasul de lut, apoi asezam in el cartofii curatati de coaja si taiati felii. Se sareaza si se adauga si vegeta. Apoi se scutura bine, pentru ca toate condimentele sa ajunga peste tot. Compozitia cu ceapa si jumatate din smantana se amesteca, apoi se aduga si usturoiul zdrobit si se stropesc cu acest amestec cartofii. Deasupra asezam cremvurstii curatati de pielita si presaram gogonelele murate taiate bucatele. Punem capacul vasului de lut si il punem in cuptor, fara a il preincalzi.
Alte retete recomandate:
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Bun aparatul asta, face mancare singur!
Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-PotDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti