Perisoare din cartofi cu sos tomat

Perisoarele din cartofi cu sos tomat sunt mancaruri de cartofi delicioase si sanatoase. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi - 600 g
  • faina - 75 g
  • oua - 1 bucati
  • cascaval - 30 g
  • unt - 30 g
  • sos tomat - 625 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Perisoarele din cartofi cu sos tomat sunt mancaruri de cartofi delicioase si sanatoase. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de apa, se decojesc si se dau prin masina de tocat. Faina se cerne. Oul se spala sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Cartofii se amesteca cu faina, oul, sare, piper si 1 din patrunjelul verde. Compozitia se portioneaza in perisoare si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se introduce la cuptor 5 minute; deasupra se toarna sos tomat, se presara cascaval ras si se gratineaza 7-8 minute.

Perisoarele din cartofi cu sos tomat se servesc calzi, cu patrunjel verde.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca