Piure de cartofi

Cartofii se curata de coaja, se taie bucati mici, se pun la fiert in apa sarata rece. Se foloseste o oala mai mare si se evita ca spuma sa nu dea afar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 – 600 g cartofi
  • unt
  • lapte
  • sare sau delicat
  • piper alb
  • nucsoara

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se taie bucati mici, se pun la fiert in apa sarata rece. Se foloseste o oala mai mare si se evita ca spuma sa nu dea afara. Apa trebuie sa acopere cartofii. Timpul de fierbere depinde de soiul cartofilor, de aceea se incearca din cand in cand cu varful cutitului sau gustandu-i. Daca sunt moi, se strecoara, se paseaza prin pasoar. Se amesteca cu laptele fierbinte si o bucatica de unt ca sa devina pufosi. Unele persoane folosesc si smantana. Se condimenteaza cu sare sau delicat, piper alb, eventual, nucsoara.


Se serveste cu tocanite si fripturi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu sana si fructe de toamna

Intr-o seara rece, chiar friguroasa, cum ar fi sa coaceti niste cornuri pufoase, delicioase, cu fructe de toamna? Va spun eu,...

Desert cornuri cu sana si fructe de toamna
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca