Placinta de Peste

Se curata si se spala bine legumele ,se toaca marunt dupa placul fiecaruia . La reteta zice ca se pot da in fiert 1 minut dar pt ca mie imi plac legum

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de file alb de peste ( eu am folosit pangatius)
  • o legatura patrunjel verde
  • 3 morcovi mici
  • 2-3 cozi de telina
  • 2 maini mazare congelata
  • 2 maini fasole verde congelata
  • o conopida mica (eu nu am pus)
  • o telina mica
  • 2 linguri pezmet
  • 150 g smantana
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper condimente dupa gust
  • eu am mai adaugat :
  • un ardei gras rosu
  • un pumn boabe de porumb
  • inca 100 g de cascaval ras afumat

Mod de preparare

Se curata si se spala bine legumele ,se toaca marunt dupa placul fiecaruia .

La reteta zice ca se pot da in fiert 1 minut dar pt ca mie imi plac legumele mai crocante nu am respectat reteta .

Apoi se pune untul intr-o tigaie incapatoare la topit apoi se adauga legumele sare ,piper ,condimente,eu am pus morcovii primii apoi restul , se calesc pana se rumenesc un pic la foc iute cam 10 min ,apoi se lasa putin la racit.

Intre timp tapetam o tava patrata cu unt si cu pezmet si punem jumatate din cantitatea de peste (in cazul meu 2 bucati) .

Cand legumele s-au racorit adaugam ouale batute , smantana , patrunjelul si o lingura de pesmet , turnam amestecul in tava si apoi restul de peste .

Preincalzim cuptorul la 180-200°C (la reteta zice la foc mediu) si bagam tava 15-20 de min , apoi adaugam cascavalul ras si mai lasam inca 15 min.

Noi am servit simplu fara alta garnitura dar cred ca mergea si cu un orez simplu inabusit sau cu ce va place voua.

Acum pozele nu stiu daca voi nimeri sa le pun in ordine asa ca aveti mila de mine. Sper sa se inteleaga ceva.

Reteta propusa de Reteta propusa de amyarabella

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa