Placinta de Peste

Se curata si se spala bine legumele ,se toaca marunt dupa placul fiecaruia . La reteta zice ca se pot da in fiert 1 minut dar pt ca mie imi plac legum

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de file alb de peste ( eu am folosit pangatius)
  • o legatura patrunjel verde
  • 3 morcovi mici
  • 2-3 cozi de telina
  • 2 maini mazare congelata
  • 2 maini fasole verde congelata
  • o conopida mica (eu nu am pus)
  • o telina mica
  • 2 linguri pezmet
  • 150 g smantana
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper condimente dupa gust
  • eu am mai adaugat :
  • un ardei gras rosu
  • un pumn boabe de porumb
  • inca 100 g de cascaval ras afumat

Mod de preparare

Se curata si se spala bine legumele ,se toaca marunt dupa placul fiecaruia .

La reteta zice ca se pot da in fiert 1 minut dar pt ca mie imi plac legumele mai crocante nu am respectat reteta .

Apoi se pune untul intr-o tigaie incapatoare la topit apoi se adauga legumele sare ,piper ,condimente,eu am pus morcovii primii apoi restul , se calesc pana se rumenesc un pic la foc iute cam 10 min ,apoi se lasa putin la racit.

Intre timp tapetam o tava patrata cu unt si cu pezmet si punem jumatate din cantitatea de peste (in cazul meu 2 bucati) .

Cand legumele s-au racorit adaugam ouale batute , smantana , patrunjelul si o lingura de pesmet , turnam amestecul in tava si apoi restul de peste .

Preincalzim cuptorul la 180-200°C (la reteta zice la foc mediu) si bagam tava 15-20 de min , apoi adaugam cascavalul ras si mai lasam inca 15 min.

Noi am servit simplu fara alta garnitura dar cred ca mergea si cu un orez simplu inabusit sau cu ce va place voua.

Acum pozele nu stiu daca voi nimeri sa le pun in ordine asa ca aveti mila de mine. Sper sa se inteleaga ceva.

Reteta propusa de Reteta propusa de amyarabella

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

Mno, de multișor mă bântuie și această dulceață minunată 😉   Inițial am zis că iar am ratat-o anul...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii