Pogacele cu cartofi sfaramicioase

Mod de preparare: se fierb cartofii, se curata, si se zdrobesc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu faina, margarina, oul, sarea si piperul. Aluatul o

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 250 g cartofi
  • 250 g margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • Un sfert de lingurita piper macinat

Mod de preparare

Mod de preparare: se fierb cartofii, se curata, si se zdrobesc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu faina, margarina, oul, sarea si piperul. Aluatul obtinut se impatura de 3 ori. Dupa fiecare impaturire se lasa la rece 30 de minute. aluatul se despica cu forme avand diametrul de 5 cm. Inainte de a aseza pogacelele in tava, acestea se ung cu oua batute. La foc mediu se lasa la cuptor aproximativ 20 de min, pana cand capata o culoare rosiatica.

Gurmanzii pot amesteca in aluat si o cantitate mica de soia. In acest caz se adauga doar 200 gr de margarina, si se renunta la piperul macinat.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca