Shephard's Pie ( placinta ciobaneasca)

Cartofii se pun la fiert ca pentru piure. In tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa. Peste un minut se adauga carnea tocata, morcovul, ardeiul gr

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 30 gr unt
  • 300 gr carne tocata ( poate fi pui
  • vita
  • porc)
  • 1 ceapa
  • taiata marunt
  • 2 morcovi mari
  • taiati rondele
  • 1 lingurita de Vegeta diluata in 150 ml apa calda
  • 1 ardei gras
  • taiat in feliute
  • 2 catei de usturoi
  • taiat marunt
  • piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert ca pentru piure. In tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa. Peste un minut se adauga carnea tocata, morcovul, ardeiul gras si vegeta. Se acopera si se lasa pe foc mediu 15-20 minute. Cartofii fierti se paseaza impreuna cu untul si un praf de sare, facind un piure mai consistent. In tava se asaza continutul tigaii si se acopera cu piureul de cartofi. Se lasa la cuptor 20-25 de minute la foc mediu (180 grade).

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!