Sufle de cartofi

Se pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat e fierbinte cu o lingura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.)
  • sare
  • piper
  • 50 gr. de unt proaspat
  • o ceasca de smantana nu prea plina
  • 6 oua
  • putina sunca taiata marunt

Mod de preparare

Se pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat e fierbinte cu o lingura de lemn. Se adauga sare, piper, 50 gr. de unt proaspat. Se amesteca mereu pe marginea aragazului; se da deoparte, se adauga o ceasca de smantana nu prea plina si pe rand 4 galbenusuri. Se poate pune, daca se doreste, si putina sunca taiata marunt. La urma, cand e aproape sa se bage la cuptor, se adauga si 6 albusuri batute spuma. Se unge o forma de unt, se pune compozitia, se netezeste cu un cutit, dandu-i forma putin bombata, se stropeste cu putin unt. Se da la cuptor 25 de minute, la foc potrivit. Se serveste in forma.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita din organe de miel

Am făcut inventar în congelator și am descoperit un pachet cu măruntaie de miel ;) Cum cu drobul nu prea am success...

Tocanita din organe de miel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca