Se pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat e fierbinte cu o lingura
Se pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat e fierbinte cu o lingura de lemn. Se adauga sare, piper, 50 gr. de unt proaspat. Se amesteca mereu pe marginea aragazului; se da deoparte, se adauga o ceasca de smantana nu prea plina si pe rand 4 galbenusuri. Se poate pune, daca se doreste, si putina sunca taiata marunt. La urma, cand e aproape sa se bage la cuptor, se adauga si 6 albusuri batute spuma. Se unge o forma de unt, se pune compozitia, se netezeste cu un cutit, dandu-i forma putin bombata, se stropeste cu putin unt. Se da la cuptor 25 de minute, la foc potrivit. Se serveste in forma.
Am făcut inventar în congelator și am descoperit un pachet cu măruntaie de miel ;) Cum cu drobul nu prea am success...
Tocanita din organe de mielOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj