Tarta cu cartofi si kaiser

Tarta cu cartofi si kaiser este o mancare cu cartofi deoseita. Poate fi un aperitiv sau un fel principal. Seamana un pic cu reteta de musaca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -250 gr faina+2 linguri
  • 120 gr unt+50 gr
  • 350 ml lapte
  • 50 ml apa calduta
  • 6-7 cartofi mici
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri ulei
  • 300 gr bacon afumat
  • 2 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tarta cu cartofi si kaiser este o mancare cu cartofi deoseita. Poate fi un aperitiv sau un fel principal.

Preparama mai intai aluatul: amestecam intr-un castron 250 gr faina cu 120 gr de unt taiat cubulete, apa si un praf de sare.Framantam bine aluatul obtinut si il punem la rece pentru 10 minute. Curatam, spalam si taiem cartofii rondele de circa 5 mm grosime.Calim in ulei ceapa curatata si taiata solzisori. Dupa 2 minute adaugam rondelele de cartofi si 4-5 linguri de apa.Acoperim cu un capac si lasam la foc mic circa 5 minute.

In alta tigaie topim untul ramas (50 gr), adaugam faina 2 linguri si dupa 1 minut adaugam laptele putin cate putin. Amestecam continuu pana cand sosul se ingroasa. Oprim focul si lasam 5 minute sa se raceasca,apoi adaugam un ou batut. Intindem din aluat o foaie si o punem intr-o forma de tarta mai inalta. Peste aluat punem sosul alb si peste el adaugam baconul taiat marunt. Peste stratul de bacon punem ceapa calita si rondelele de cartofi asezate in cercuri,unul peste altul. Ungem deasupra cu oul batut si coacem tarta la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.Se poate serivi atat calda cat si rece.


Tarta cu cartofi si kaiser este delicioasa atat calda cat si rece.
Pentru aceasta reteta ar fi foarte utila:Tava rotunda Calve de la Kitchen Shop.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca