Tocana de cerb in ceaun

Clatim carnea in apa rece si o scurgem. O taiem in cubulete. Turnam deasupra vinul rosu si lasam sa stea cateva ore. Intre timp taiem slanina cubulet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de cerb sau spata
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 15-170 g slanina cu carne
  • 70 g unt sau margarina
  • 2-3 cepe rosii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 1 lingura boia dulce
  • 6 - 7 boabe de ienupar
  • 5 cuisoare
  • 1 lingura cimbru
  • 500 ml supa de carne
  • 400 g ciuperci
  • Ingrediente suplimentare:
  • 150 ml apa fierbinte
  • 3 linguri afine sau coacaze
  • Sare
  • 50 g unt

Mod de preparare

Clatim carnea in apa rece si o scurgem. O taiem in cubulete. Turnam deasupra vinul rosu si lasam sa stea cateva ore.

Intre timp taiem slanina cubulete si o topim in ceaun, adaugam untul sau margarina, cand grasimea se topeste adaugam carnea si marim focul.

Prajim carnea pe ambele parti. Apoi taiem ceapa marunt ai o adaugam la carne. Presaram cu sare, piper si boia. Acoperim ceaunul si fierbme 20 de minute astfel incat carnea sa lase zeama.

Indepartam capacul sa se evapore apa si lasam carnea sa se prajeasca in suc propriu pana devine moale, acoperim ceaunul pe jumatate.

Diluam cu supa de carne sau apa. Adaugam ciupercile feliate cu 15 minute inainte de terminarea fierberii si le fierbem impreuna pana devin moi.

Putem servi cu garnitura de piure de mere, varza rosie calita sau cartofi fierti.

Putem decora cartofii fierti cu putin gem de afine.
Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de piept de pui cu paste

Salata cu ton si porumb dulce

Salata de vinete

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Felii de ciocolata

O prajitura ciocolatoasa, fabuloasa!

Felii de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii