Tortilla de patatas - omleta spaniola cu cartofi

Omleta spaniola cu cartofi se poate servi la mic dejun sau chiar si la pranz. Este o mancare de cartofi delicioasa pe care o pot manca si vegetarienii.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 cartofi potriviti
  • 1 ceapa alba mare
  • 6 oua mari
  • ulei ptr prajit
  • sare

Mod de preparare

Omleta spaniola cu cartofi se poate servi la mic dejun sau chiar si la pranz. Este o mancare de cartofi delicioasa pe care o pot manca si vegetarienii.

Intai se taie cartofii in cuburi mici.
Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se pun cartofii. Cand sunt aproape prajiti,se adauga ceapa. Acum se poate adauga si sarea. Se mai prajeste putin pana se rumenesc si se adauga ouale batute. Cand s-au prajit pe o parte, aluneca usor omleta intr-o farfurie si intoarcea cu partea nefacuta in tigaie. Se mai tine putin pana se rumeneste si se serveste.


Omleta spaniola cu cartofi se serveste cald.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...