Tortilla de patatas - omleta spaniola cu cartofi

Omleta spaniola cu cartofi se poate servi la mic dejun sau chiar si la pranz. Este o mancare de cartofi delicioasa pe care o pot manca si vegetarienii.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 cartofi potriviti
  • 1 ceapa alba mare
  • 6 oua mari
  • ulei ptr prajit
  • sare

Mod de preparare

Omleta spaniola cu cartofi se poate servi la mic dejun sau chiar si la pranz. Este o mancare de cartofi delicioasa pe care o pot manca si vegetarienii.

Intai se taie cartofii in cuburi mici.
Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se pun cartofii. Cand sunt aproape prajiti,se adauga ceapa. Acum se poate adauga si sarea. Se mai prajeste putin pana se rumenesc si se adauga ouale batute. Cand s-au prajit pe o parte, aluneca usor omleta intr-o farfurie si intoarcea cu partea nefacuta in tigaie. Se mai tine putin pana se rumeneste si se serveste.


Omleta spaniola cu cartofi se serveste cald.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec cu banane si unt de arahide de post

Orice preparat nou, de post, ne este de mare folos. Dar cel mai mult parca simtim nevoia de ceva dulce, nu? Sau poate doar...

Desert chec cu banane si unt de arahide de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca