Ciuperci prajite cu usturoi si patrunjel

Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiatile in feliute de circa 5 mm grosime. Incingeti uleiul intr-o tigaie mai mare si pra

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr ciuperci
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiatile in feliute de circa 5 mm grosime. Incingeti uleiul intr-o tigaie mai mare si prajiti usor cateii de usturoi la foc mic, apoi scoateti-i din tigaie. In uleiul incins astfel, aromatizat cu usturoi, puneti ciupercile si prajiti-le la foc potrivit pana cand se evapora aproape toata zeama lasata de acestea.


La final, potrivit de sare si piper si adaugati patrunjelul tocat marunt.

Alte retete culinare:

Ciuperci la cuptor Ciuperci umplute Zacusca de ciuperci

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!