Pentru andivele inabusite cu unt se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. Se spala bine in mai multe ape reci, sa nu ramana nisip printre frunze.
Pentru andivele inabusite cu unt se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. Se spala bine in mai multe ape reci, sa nu ramana nisip printre frunze. Se unge cu o lingura de unt o cratita potrivit de mare, in care sa incapa andivele asezate unele langa altele. Se pun in cratita, se presara sare, se adauga , 3 — 4 linguri de apa, zeama de la o jumatate de lamaie si inca o lingura de unt deasupra. La inceput se pun cateva minute pe foc iute, pana ce da apa in clocot, se acopera perfect si se dau la cuptor. Trebuie sa fiarba inabusit circa o ora, la foc mic, astfel incat in acest timp sa nu se mai adauge apa, dar nici sa nu se arda andivele pe fund. Se asaza pe farfurie.
Andivele inabusite cu unt se servesc foarte fierbinti.
Am mai gasit mere dulci in batranul mar din gradina, prea miroseau imbietor, asa ca am pus de-o placinta ochiometrica, fara...
Desert placinta ochiometricaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa