Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Pentru ardei umpluti cu orez si ciuperci ardeii se aleg de marime potrivita si se spala. Se curata de cotor si seminte. Orezul se alege de impuritati si se spala.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ardei gras proaspat - 10 bucati (900 g)
  • orez - 150 g
  • ciuperci conserva - 400 g
  • ceapa - 100 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • marar verde - 1 legatura
  • 2 cuburi MAGGI de ciuperci
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ardei umpluti cu orez si ciuperci ardeii se aleg de marime potrivita si se spala. Se curata de cotor si seminte. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie. Patrunjelul verde si mararul se spala si se taie marunt. Ciupercile se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Pasta de tomate se dilueaza in 300 ml apa, impreuna cu orezul, sarea si piperul. Se adauga ciupercile si cuburile MAGGI; se fierbe, amestecandu-se continuu, pentru a nu se lipi (2-3 minute). Se da la o parte de pe foc, se raceste putin, se adauga mararul si patrunjelul. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, care se aseaza in cratita unul langa altul, cu gura in sus. Se prepara sosul din 50 ml ulei, pasta de tomate diluata in apa, sare, piper si se pun la fiert. Se fierb la foc mic; dupa ce au fiert, se introduc la cuptor 5 minute. Se presara deasupra restul de marar si patrunjel.

Ardeii umpluti cu orez si ciuperci se servesc calzi.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca