Ardei umpluti cu sos de smantana

Se curata ceapa, se spala, se sterge, se toaca marunt si se pune la calit, in ulei, la foc mic. Cand devine sticloasa, se adauga un varf de cutit de b

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de ardei
  • 500 gr carne tocata
  • 150 gr de orez
  • 5 linguri de smantana
  • 200 ml suc de rosii
  • o ceapa potrivita
  • 5 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Se curata ceapa, se spala, se sterge, se toaca marunt si se pune la calit, in ulei, la foc mic. Cand devine sticloasa, se adauga un varf de cutit de boia, se amesteca si se ia de pe foc. Ardeilor li se scoate coceanul (cotorul) apasand de codita usor in jos, apoi se scoate cu grija, sa nu se rupa si se curata de semintele ramase in interior. Intr-un castron se pune carnea, orezul spalat si scurs bine de apa, ceapa calita, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se amesteca bine. Se pune cu o lingurita din compozitia de carne in interiorul ardeilor, sa nu fie prea multa compozitie ca sa nu se crape, deoarece se umfla orezul. Se aseaza ardeii intr-o oala mare, se toarna sucul de rosii, se completeaza cu apa cat sa-i acopere, se presara un praf de sare si se lasa la fiert, la foc mic pana ce ardeii sunt moi si compozitia este fiarta. Se adauga apoi smantana si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.


Se servesc ca fel principal cu smantana si paine proaspate de casa.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de pasare cu fasole pastai la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Iubesc sa gatesc la noua mea  jucarie! :X 

Pulpe de pasare cu fasole pastai la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca