Azuki cu legume si bacon

Bogat in carbohidrati, cu 20mg de proteine pe 100g si 17 mg fibre, azuki este cunoscut ca remediu impotriva oboselii, sporind vioiciunea corpului prin convertirea carbohidratilor in energie. O suta de grame de azuki contine 75mg de calciu si mai este bogat si in potasiu care scade presiunea sangelui, fosfor,vitamina A.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr de fasole azuki verde( exista si varianta rosie)
  • 200 gr de pancetta sau bacon
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 cartof
  • Sare
  • piper
  • 800 ml de supa de legume(sau carne dupa placerea fiecaruia)
  • Frunze de patrunjel sau telina

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se pune intr-o tigaie in putin ulei de masline la calit. Se adauga baconul sau pancetta cubulete si se lasa la prajit vreo 2 minute. Apoi se completeaza cu legumele taiate marunt si se mai lasa 2-3 minute.
Fasolea se spala in 2-3 ape si apoi se adauga peste legume se adauga putina supa, piper si se lasa la fiert, adaugandu-se din cand in cand supa. Cartoful se taie cubulete si se adauga cand incepe sa fiarba totul.
Va sugerez sa adaugati sarea la sfarsit pentru a evita indurirea cojii de fasole.
Nu am inmuiat fasolea inainte, avand boabele micute asa ca lintea se coace destul de repede
La sfarsit se adauga frunze de patrunjel sau de telina.


Azuki cu legume si bacon se poate transforma intr-o supica crescand cantitatea de supa dupa placerea fiecaruia.

Reteta de azuki cu legume si bacon a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Baby_angel.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu afumatura si zeama de varza

Tare buna acesta ciorbita, as zice ca este printre preferatele mele. Am tot vazut acesta reteta pe la voi si am cautat si pe...

Ciorba cu afumatura si zeama de varza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca