Bogat in carbohidrati, cu 20mg de proteine pe 100g si 17 mg fibre, azuki este cunoscut ca remediu impotriva oboselii, sporind vioiciunea corpului prin convertirea carbohidratilor in energie. O suta de grame de azuki contine 75mg de calciu si mai este bogat si in potasiu care scade presiunea sangelui, fosfor,vitamina A.
Se taie ceapa marunt si se pune intr-o tigaie in putin ulei de masline la calit. Se adauga baconul sau pancetta cubulete si se lasa la prajit vreo 2 minute. Apoi se completeaza cu legumele taiate marunt si se mai lasa 2-3 minute.
Fasolea se spala in 2-3 ape si apoi se adauga peste legume se adauga putina supa, piper si se lasa la fiert, adaugandu-se din cand in cand supa. Cartoful se taie cubulete si se adauga cand incepe sa fiarba totul.
Va sugerez sa adaugati sarea la sfarsit pentru a evita indurirea cojii de fasole.
Nu am inmuiat fasolea inainte, avand boabele micute asa ca lintea se coace destul de repede
La sfarsit se adauga frunze de patrunjel sau de telina.
Azuki cu legume si bacon se poate transforma intr-o supica crescand cantitatea de supa dupa placerea fiecaruia.
Reteta de azuki cu legume si bacon a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Baby_angel.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii