Baba Ganouj

Se coace vanata in cuptor intreaga, se raceste, decojeste, toaca, scurge de apa. In blender se pun ghimbirul si usturoiul, co

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • o legatura de coriandru verde
  • ghimbir si usturoi dupa gust
  • o lingura pasta de susan(tahini)
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • o rodie
  • suc si samburi

Mod de preparare

Se coace vanata in cuptor intreaga, se raceste, decojeste, toaca, scurge de apa.

In blender se pun ghimbirul si usturoiul, coriandru tocat, vinetele, uleiul, zeama de lamaie, tahini.

Se face o pasta de culoare verde. Se toarna intr-un castronel si orneaza cu melasa de rodie sau zeama de la o rodie si samburii rodiei.


E delicioasa pe lipie calda (pita).

Pofta buna!

Reteta Baba Ganouj a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete cu vinete gasiti aici:

vinete maioneza

vinete umplute

vinete coapte

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...