Baba Ganouj

Se coace vanata in cuptor intreaga, se raceste, decojeste, toaca, scurge de apa. In blender se pun ghimbirul si usturoiul, co

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • o legatura de coriandru verde
  • ghimbir si usturoi dupa gust
  • o lingura pasta de susan(tahini)
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • o rodie
  • suc si samburi

Mod de preparare

Se coace vanata in cuptor intreaga, se raceste, decojeste, toaca, scurge de apa.

In blender se pun ghimbirul si usturoiul, coriandru tocat, vinetele, uleiul, zeama de lamaie, tahini.

Se face o pasta de culoare verde. Se toarna intr-un castronel si orneaza cu melasa de rodie sau zeama de la o rodie si samburii rodiei.


E delicioasa pe lipie calda (pita).

Pofta buna!

Reteta Baba Ganouj a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete cu vinete gasiti aici:

vinete maioneza

vinete umplute

vinete coapte

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofii țărănești sunt un preparat tradițional românesc, foarte gustos și simplu de realizat. Poți adaugă...

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii