Bredie cu fasole verde

Sterge carnea cu o haina inmuiata in otet, taie-o cubulete si prajeste-o in untura (pe foc mediu) pana se rumeneste putin. Scoate carnea din grasime s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg carne de miel cu o bucata de gat
  • 250-500 g untura extrasa din coada de miel
  • sau unt
  • 10 ml ghimbir macinat
  • 5 ml cuisoare macinate
  • 10 ml piper proaspat macinat
  • 5 boabe de condimente (amestecate)
  • 1 baton scortisoara
  • 6 catei mari de usturoi pisati
  • 10 ml sare
  • 3 cepe mari
  • feliate
  • 4 cartofi mari
  • taiate in opt bucati
  • nucsoara macinata
  • 1-2 chili (ardei)
  • 2-4 foi de dafin
  • 1
  • 5-2 kg fasole verde
  • feliata
  • 15 ml cimbru
  • oregano
  • maghiran uscat
  • sucul si coaja rasa de la 1-2 lamai

Mod de preparare

Sterge carnea cu o haina inmuiata in otet, taie-o cubulete si prajeste-o in untura (pe foc mediu) pana se rumeneste putin. Scoate carnea din grasime si pune-o deoparte. Scoate (strecoara) grasimea ramasa in vas, toarna jumatate de cana de apa – fierbe aromele ramase de la carnea prajita. Adauga maghiran, cuisoare, piper macinat, boabe de condimente, scortisoara, usturoi, sare, precum si carnea prajita in prealabil si inabuse-o sub capac – pe foc mic – timp de 30 de minute. Adauga ceapa, cartofi, nucsoara macinata, chili si frunze de dafin. Daca e nevoie adauga putina apa, amesteca si inabuse mai departe. Dupa 30 de minute adauga o treime de fasole verde, amesteca si daca e nevoie adauga apa. Dupa inca 30 de minute procedeaza la fel cu fasolea verde ramasa si adauga si condimentele uscate, precum si sucul si coaja de lamaie. Cand totul a devenit moale, scoate chili si daca este nevoie condimenteaza cu sare si piper.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca