Broccoli gratin

Se spala si se curata broccoli de partea mai tare a cotorului si de frunzulite. Se pune intr-o oala cu apa cat sa-l acopere, cu putina sare si linguri

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg buchetele broccoli
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 capatana mica de ustroi(2-3 catei)
  • 200 g cascaval
  • picant (Gouda
  • Esrom
  • Caverna)se taie felii subtiri
  • 1 lingurita margarina
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala si se curata broccoli de partea mai tare a cotorului si de frunzulite.

Se pune intr-o oala cu apa cat sa-l acopere, cu putina sare si lingurita de margarina, 5 minute la fiert.

Intre timp se face sosul. Ustroiul trecut prin presa se pune cu o lingura de ulei de masline, intr-o tigaie la rumenit putin, se adauga lingura de faine si se mai lasa 1 minut la prajit. Se condimenteaza cu piper si sare si se toarna laptele,amestecand mereu, cand se ingroasa putin sosul se adauga vreo 2-3 felii din cascaval si se amesteca pana se topeste.

Se ia tigaia de pe foc. Luati 4-5 linguri din sos si lasati sa se raceasca putin si adaugati galbenusul de ou, frecand bine.Cand se mai racoreste si sosul din tigae se adauga galbenusul frecat si se amesteca iar.

Buchetelele de broccoli se scot din apa si se pun intr-o tava, sau forma de jena, se toarna sosul peste si se acopera cu feliile de cascaval.

Se da la cuptor la 180 �C,pana se rumeneste cascavalul (cat de tare rumenit va place).

Reteta propusa de Maya

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Aceste rulouri sunt asa pufoase si bune, bune, mai ales daca va place spanacul. Daca nu aveti timp sa luati masa, va puneti...

Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca