Broccoli si cartofi gratinati,cu costita

Broccoli se spala, se taie buchetele. Cartofii se curata, se spala, se taie felii si împreuna cu broccoli se pun într-o oala cu apa si sare, la fier

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Broccoli
  • cartofi
  • costita proaspata-putin afumata
  • ceapa
  • usturoi
  • basilikum
  • rozmarin
  • cascaval ras(Gouda)
  • felii de mozzarella (fac.)
  • lapte-depinde de cantitatea dorita de sos 1-2 linguri de faina
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Broccoli se spala, se taie buchetele. Cartofii se curata, se spala, se taie felii si împreuna cu broccoli se pun într-o oala cu apa si sare, la fiert 5 minute-maxim 10(depinde de marimea legumelor).

Între timp, se taie costita feliute, se toaca ceapa si se pun împreuna la prajit, cu 2-3 linguri ulei de masline. Cînd e putin rumena, se adauga usturoiul pisat si verdeata, rupta (sau tocata, daca asa doriti). Se amesteca bine. Se presara peste costita 1-2 linguri de faina,se amesteca si se mai lasa 1 minut la prajit, apoi se toarna laptele. Se amesteca, si se lasa sosul la fiert,la foc mic, pîna capata consistenta dorita. Se sareaza (daca e cazul) si se pipereaza dupa gust. Feliile de cartofi si buchetelele de broccoli, se aseaza în tava. Se toarna sosul peste. Deasupra se presara cascaval ras si se decoreaza cu felii de mozzarella. Se da la cuptor, pe sina din mijloc la 200 °C, pîna devine auriu, sau cît de rumenit va place.
Se serveste cald..e bun si rece

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...