Budinca de ciuperci

Ciupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau apoi prin masina de tocat impreuna cu franzela muia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci
  • 3 oua
  • 3 linguri smintina
  • 4 felii franzela groasa de doua degete
  • ¾ pahar lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 1/2 lingura marar si patrunjel tocat
  • sare
  • piper (facultativ)
  • sos de lapte

Mod de preparare

Ciupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau apoi prin masina de tocat impreuna cu franzela muiata in lapte. Se pune pasta obtinuta intr-un castron si se amesteca cu verdeata, sare, piperul, galbenusurile si smintina. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma, amestecind usor. Se toarna compozitia intr-o forma cu capac, se asaza forma intr-un vas cu apa clocotita si se lasa pe foc sa fiarba 30 minute, din momentul cind incepe apa sa clocoteasca din nou Se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu sos de lapte.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...