Budinca delicioasa de clatite cu legume

Pentru budinca de clatite cu legume se fac 14 -15 clatite din doua oua. Dinainte se pregatesc legumele fierte separat, adica fasole verde, mazare boabe.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O mana de fasole verde
  • o mana de mazare boabe
  • cateva buchete de conopida
  • 1 dovlecel mic
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 1 ceasca lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri branza rasa
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 1 ceasca faina
  • 1 ceasca lapte
  • 1 lingura unt
  • sare.

Mod de preparare

Pentru budinca de clatite cu legume se fac 14 -15 clatite din doua oua. Dinainte se pregatesc legumele fierte separat, adica fasole verde, mazare boabe, cateva buchete de conopida, un dovlecel, doi cartofi, un morcov, acestea din urma curatite si taiate bucati potrivite. In acest timp se pregateste sosul astfel: se prajeste o lingura de faina cu o lingura de unt si inainte de a se rumeni, se stinge cu lapte, potrivind sosul sa aiba consistenta smantanii. Se pune sare. Dupa ce s-a mai racorit, se adauga ouale, branza rasa si smantana. Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor.
Se asaza doua clatite pe fund si trei, patru pe margini, astfel incat dupa ce s-a umplut cratita, sa poata fi intoarse deasupra, toata budinca fiind imbracata in clatite. Se pune un strat de legume amestecate, doua linguri de sos, o clatita si asa mai departe, pana ce se umple cratita. Se intorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste budinca cu unt si se da la cuptor sa se rumeneasca. Cand este gata se rastoarna.


Budinca de clatite cu legume se serveste calda.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca