Budinca de conopida

Pentru aceasta delicioasa budinca aveti nevoie de conopida, branza dulce, telemea, sare, marar, patrunjel, oua, unt si rosii.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr conopida
  • 300 gr branza dulce
  • 200 gr telemea de vaca
  • 1-2 legaturi marar
  • 2-3 fire patrunjel
  • 4-5 oua
  • sare
  • 100 gr pesmet
  • 100 gr unt
  • 2-3 rosii

Mod de preparare

Conopida se fierbe bine, apoi se lasa la racit si se paseaza cu blenderul. Telemeaua se rade, apoi se amesteca cu branza de vaci, cu untul moale, pesmetul alb si piureul de conopida. Se adauga ouale, mararul tocat marunt si se toarna intreaga compozitia intr-o forma speciala, tapetata cu unt si pesmet. Se introduce in cuptorul cald si se lasa la copt.


Se serveste ornata cu patrunjel tocat si felii de rosii.
Alte retete culinare:
Sarmale de post
Placinta cu carne
Ciulama de ciuperci cu mamaliga

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa