Budinca de rosii cu orez

Se pune ceapa tocata marunt la calit, in uleiul fierbinte. Se adauga dupa 5 minute orezul spalat si se stinge cu apa fiarta. Se lasa apoi la fiert ap

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 200 gr orez
  • 100 gr ceapa
  • 100 ml ulei sau unt
  • 3-4 oua
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Se pune ceapa tocata marunt la calit, in uleiul fierbinte. Se adauga dupa 5 minute orezul spalat si se stinge cu apa fiarta. Se lasa apoi la fiert aproximativ 20 minute, pe foc mic. Separat se pun la oparit rosille, se curata de seminte si pielite si se calesc cu unt, pe foc mare. Se amesteca apoi cu orezul fiert si se lasa la racit. Se rastoarna apoi compozitia intr-un castron, se adauga galbenusurile, sare, piper si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu pesmet si se da la cuptor, pe foc mediu. Se lasa in cuptor, 20-30 de minute, la rumenit.


Se serveste imediat.

Alte retete:

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

Saratele

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii