Budinca de rosii cu orez

Se pune ceapa tocata marunt la calit, in uleiul fierbinte. Se adauga dupa 5 minute orezul spalat si se stinge cu apa fiarta. Se lasa apoi la fiert ap

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 200 gr orez
  • 100 gr ceapa
  • 100 ml ulei sau unt
  • 3-4 oua
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Se pune ceapa tocata marunt la calit, in uleiul fierbinte. Se adauga dupa 5 minute orezul spalat si se stinge cu apa fiarta. Se lasa apoi la fiert aproximativ 20 minute, pe foc mic. Separat se pun la oparit rosille, se curata de seminte si pielite si se calesc cu unt, pe foc mare. Se amesteca apoi cu orezul fiert si se lasa la racit. Se rastoarna apoi compozitia intr-un castron, se adauga galbenusurile, sare, piper si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu pesmet si se da la cuptor, pe foc mediu. Se lasa in cuptor, 20-30 de minute, la rumenit.


Se serveste imediat.

Alte retete:

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

Saratele

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Niste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise