Budinca din spanac

Pentru budinca din spanac spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se scurge, se limpezeste cu apa rece, se scurge din nou si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • spanac - 1
  • 3 kg
  • unt - 100 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 100 g
  • lapte - 500 ml
  • pesmet - 100 g
  • oua - 2 bucati
  • cascaval - 100 g
  • 1 cub MAGGI de gaina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca din spanac spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se scurge, se limpezeste cu apa rece, se scurge din nou si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma. Cascavalul se curata de coaja, se rade. Faina si pesmetul se cern. in 75 g unt se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga cubul MAGGI, cantitatea de lapte ramasa, spanacul inabusit in ulei si se fierb impreuna cca 5 minute. Se pun galbenusurile, sarea, piperul si se da la o parte vasul de pe foc. Compozitia se amesteca usor cu albusurile batute spuma si cascavalul ras. in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet se toarna compozitia de spanac, se niveleaza suprafata si se introduce la cuptor 20-30 minute.

Budinca din spanac se serveste cald.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii