Caponata Siciliana

Caponata Siciliana este un pranz delicios si satios, o mancare de legume ce va incanta papilele gustative ale celor ce o vor gusta.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 dovlecel mai mare/2 mai mici
  • - 1 tulpina de telina
  • - 1 ardei
  • - 1 ceapa rosie
  • - 1 catel usturoi
  • - 3 rosii
  • - 150-200 ml pasta de rosii
  • - 100 gr masline negre/verzi
  • - 2-3 lingurite capere
  • - 1 lingurita otet de vin/balsamic
  • - 1 lingurita zahar brun
  • - sare
  • piper
  • - ulei de masline

Mod de preparare

Oparim 2-3 minute rosiile intregi, in apa clocotita cu putina sare, le decojim apoi le tocam cubulete mai mici si le punem deoparte.
Tocam ceapa si o calim in putin ulei de masline, adaugam usturoiul pisat, rosiile, maslinele si caperele pe care le-am clatit in prealabil cu putina apa rece. Adaugam si pasta de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos.
Calim dovleceii taiati cubulete (nici prea mari nici prea mici) in alt vas, in ulei de masline pana se rumenesc uniform si se inmoaie putin. Tot aici vom adauga telina si ardeii feliati. Cand sunt gata le punem peste sosul de rosii, adaugam zaharul, otetul si condimentam cu sare si pieper dupa gust. Amestecam usor si mai lasam maxim 10 minute la foc mic.

Pofta buna!


Serviti caponata cu busuioc proaspat, tocat si presarat deasupra.

Sursa acestei retete este: http://deliciousflavours.blogspot.ro/

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie

 Mai pregatim si noi un tort? Sigur, doar nu trebuie sa fie o aniversare pentru a savura o felie de tort! Tocmai ce am...

Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca