Ceapa umpluta cu legume si nuci

Pentru ceapa umpluta cu legume si nuci se aleg cepe de marime mijlocie, se curata si se fierb in apa cu sare pana incep sa se moaie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 cepe mijlocii
  • 1 felie paine
  • 12 nuci
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita verdeata
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura bulion
  • 1 Iingurita zahar
  • sare.

Mod de preparare

Pentru ceapa umpluta cu legume si nuci se aleg cepe de marime mijlocie, se curata si se fierb in apa cu sare pana incep sa se moaie. Se scurg din apa si dupa ce s-au mai racorit, se scobesc, iar miezul se toaca impreuna cu o felie de paine muiata si stoarsa, la care se adauga sare, piper, verdeata si cateva nuci pisate bine, intr-o piulita de piatra. Cu aceasta compozitie se umplu cepele si se asaza in cratita. Intre timp se pregateste sosul. Se face un rantas din ulei cu faina, care se stinge cu apa. Se adauga putin bulion, zahar, sare. Se strecoara sosul peste cepele din cratita si se da la cuptor. Se tin pana incep sa se rumeneasca.


Ceapa umpluta se serveste calda.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...