Ceapa umpluta cu legume si nuci

Pentru ceapa umpluta cu legume si nuci se aleg cepe de marime mijlocie, se curata si se fierb in apa cu sare pana incep sa se moaie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 cepe mijlocii
  • 1 felie paine
  • 12 nuci
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita verdeata
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura bulion
  • 1 Iingurita zahar
  • sare.

Mod de preparare

Pentru ceapa umpluta cu legume si nuci se aleg cepe de marime mijlocie, se curata si se fierb in apa cu sare pana incep sa se moaie. Se scurg din apa si dupa ce s-au mai racorit, se scobesc, iar miezul se toaca impreuna cu o felie de paine muiata si stoarsa, la care se adauga sare, piper, verdeata si cateva nuci pisate bine, intr-o piulita de piatra. Cu aceasta compozitie se umplu cepele si se asaza in cratita. Intre timp se pregateste sosul. Se face un rantas din ulei cu faina, care se stinge cu apa. Se adauga putin bulion, zahar, sare. Se strecoara sosul peste cepele din cratita si se da la cuptor. Se tin pana incep sa se rumeneasca.


Ceapa umpluta se serveste calda.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca