Chakchouka – oua tunisiene

Chakchouka este o reteta tunisiana de mancare cu oua, potrivita pentru mic dejun sau gustare.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 ml ulei de masline
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa tocata
  • 200 g carnaciori
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingurita boia iute
  • Un praf ardei cayenne
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 4 rosii medii
  • tocate
  • 4 oua
  • Sare

Mod de preparare

Incingeti uleiul de masline pe o tigaie mare. Curatati si taiati fasii ardeii grasi. Caliti ardeii, ceapa si carnaciorii taiati rondele, pana se inmoaie ardeii. Adaugati usturoiul, boiaua, ardeiul cayenne, chimenul si sare cdupa gust. Amestecati bine, adaugati rosiile si spargeti ouale peste amestec. Ouale se pot gati ochiuri sau se pot fierbe fara coaja inainte de a fi asezate peste amestecul de legume. Potriviti de boia sau cayenne.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...