Chiftele de vinete cu sos de rosii

Pentru chiftelele de vinete cu sos de rosii se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca si se amesteca cu doua oua, sare, piper si faina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • Pentru sos:
  • 500 g rosii
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita zahar
  • sare.

Mod de preparare

Pentru chiftelele de vinete cu sos de rosii se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca si se amesteca cu doua oua, sare, piper si faina, astfel incat compozitia sa fie mai mult moale. Se iau cu lingura din compozitie si se da drumul chiftelelor in ulei incins, prajindu-le pe ambele parti. Separat se fierb rosiile, se trec prin sita si se amesteca cu putina ceapa prajita. Se adauga sare si o lingurita de zahar. Se tine sa dea cateva clocote. Se asaza chiftelele in sosul de rosii si se lasa pe marginea masinii sa fiarba foarte incet, ca sa nu se sfarame.


Chiftelele de vinete cu sos de rosii se servesc calde sau reci.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii