Chiftelute de conopida

Se fierbe conopida in apa cu sare, dupa ce s-a racit se scurge bine de apa si se paseaza cu mixerul sau furculita. Se bat ouale cu un praf de sare ,b

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg conopida
  • 2 oua
  • 150 gr.cascaval
  • un virf de cutit bicarbonat
  • faina
  • marar

Mod de preparare

Se fierbe conopida in apa cu sare, dupa ce s-a racit se scurge bine de apa si se paseaza cu mixerul sau furculita.

Se bat ouale cu un praf de sare ,bicarbonatul stins cu zeama

de lamiie, apoi faina (compozitia sa fie ca o smantanamai groasa).

Se amesteca apoi cu conopida, cascavalul ras si marar, se fac chiftelute potrivite care se prajesc in ulei incins.
Se servesc reci. Se poate orna platoul cu felii de legume (gogosari, rosii, verdeata)

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...