Chiftelute din spanac, aburite

Se pune spanacul in apa clocotita pt. vreo 3 min. Se scoate spanacul rapid sub un jet puternic de apa rece,pt a-si pastra culoarea proaspatase scurg f

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr spanac poate fi si congelat)
  • 75 gr orez cu bobul lunguiet
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa rosie
  • 1 graunte de usturoi
  • seminte de mustar zdrobite
  • coriandru pudra si-un strop de nuc`soara(sau ce condimente doriti)
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se pune spanacul in apa clocotita pt. vreo 3 min.

Se scoate spanacul rapid sub un jet puternic de apa rece,pt a-si pastra culoarea proaspatase scurg foarte bine de apa.

Se toaca potrivit spanacul si ceapa, se piseaza semintele (condimentele).

Se fierbe orezul doar pe jumatate(sa fie mai dur putin).

Se pun toate cate sunt ,impreuna(eu am pus si-un chili tocat),am potrivit de sare si piper.

Desi am un steamer electric,am improvizat de asta data...-o cratita cu apa un inel de metal si un vas jena(in care am ales sa le fierb in aburi)apa sa nu ajunga la fundul vasului unde sunt chiftelele.

Am format chiftelele si le-am asezat in vas acoperit vasul bine-bine

tinute la aburi 20-25 min,mie imi place sa simt un pic si orezu si ceapa.
Am facut un sos din crem freche +ceapa rosie+ castravecior murat+tarhon+un pic de chili si cascaval sau puteti servi alaturi de orice friptura doriti.

Pofta buna!

Reteta Chiftelute din spanac a fost propusa de nico-vya pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj,

Budinca cu spanac si sunca,

Placintele cu tofu si spanac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...