Ciuperci crocante la cuptor

Reteta de ciuperci la cuptor poate fi consumata ca atare, sau poate fi folosita ca si garnitura pentru mancaruri. Este foarte rapida si usor de facut si este perfecta si pentru vegetarieni

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 ciuperci champignon (sau de camp) mai mari
  • ulei de masline
  • 4 felii de bacon
  • 50g unt
  • 1 ceapa mica
  • tocata
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 100g pesmet alb
  • frunzele de la 1/2 buchet de patrunjel tocate
  • 3 cregute de cimbrisor
  • 1lg zeama de lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare

Aceasta reteta de ciuperci crocante la cuptor poate fi adaptata pentru vegetarieni inlocuind bucatile de bacon cu o rosie mare, taiata in felii.

Taie coditele de la ciuperci in bucatele si pune-le intr-o cratita in care e incinsa o lingura de ulei. Adauga si bacon-ul, ceapa si usturoiul, si caleste tot 5 minute, la temperatura medie pana s-a inmuiat ceapa.

Sareaza si pipereaza dupa gust, adauga pesmetul, patrunjelul, cimbrisorul si amesteca bine.

Aseaza ciupercile pe o tava de copt unsa cu putin ulei, stropeste-le cu uleiul ramas si cu zeama de lamaie si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Umple palariile  cu acest amestec si pune la cuptorul preincalzit pentru 12-15  minute pana ciupercile devin fragede iar amestecul cu pesmet e auriu.


Se serveste ca atare sau ca si garnitura la fripturi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gustare calda

O gustare calda si bogata in calorii (ca doar cu ele ne hranim) merge de minune pe vremea asta geroasa!

Gustare calda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca