Reteta de ciuperci la cuptor poate fi consumata ca atare, sau poate fi folosita ca si garnitura pentru mancaruri. Este foarte rapida si usor de facut si este perfecta si pentru vegetarieni
Aceasta reteta de ciuperci crocante la cuptor poate fi adaptata pentru vegetarieni inlocuind bucatile de bacon cu o rosie mare, taiata in felii.
Taie coditele de la ciuperci in bucatele si pune-le intr-o cratita in care e incinsa o lingura de ulei. Adauga si bacon-ul, ceapa si usturoiul, si caleste tot 5 minute, la temperatura medie pana s-a inmuiat ceapa.
Sareaza si pipereaza dupa gust, adauga pesmetul, patrunjelul, cimbrisorul si amesteca bine.
Aseaza ciupercile pe o tava de copt unsa cu putin ulei, stropeste-le cu uleiul ramas si cu zeama de lamaie si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Umple palariile cu acest amestec si pune la cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute pana ciupercile devin fragede iar amestecul cu pesmet e auriu.
Se serveste ca atare sau ca si garnitura la fripturi.
O gustare calda si bogata in calorii (ca doar cu ele ne hranim) merge de minune pe vremea asta geroasa!
Gustare caldaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj