Se face un aluat de clatite, mai consistent(in care se pune un praf de sare). Se foloseste doar un singur ou. Se coc usor, in tigaie, foile, tot ca de
Se face un aluat de clatite, mai consistent(in care se pune un praf de sare). Se foloseste doar un singur ou. Se coc usor, in tigaie, foile, tot ca de clatita, doar ceva mai groase. Cind sint pe trei sferturi gata, se scot, se pun pe un platou si se tin la cald. Separat, se ameteca cu mixerul spanacul deja fiert, cu usturoiul pisat, cu restul de oua, cu sucul de rosii. Se potriveste de gust (delikat, sare, piper). Compozitia va avea consistenta unei creme mai groase. Se ia o tava (sau o forma rotunda), se unge cu margarina (sau ulei). Se iau foile de clatita, se pune cu lingura din compozitie, se impaturesc in 4, apoi se asaza in tava. Se asaza in straturi, se da la cuptorul incins in prealabil; focul trebuie sa fie mediu. Se coace timp de 10-15 minute, pina se rumenesc. Dupa ce se scot din cuptor, se lasa citeva minute.
Se servesc reci sau calde, taiate cuburi
Retete Pascale
Costite de ied cu usturoi verde si steviePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura