Clatite cu spanac si ricotta

Batem ouale cu sare si piper. Adaugam si laptele cu faiana. Batem bine de tot. Incingem bine o cratita si incepem sa facem clatitele, le faceti groase

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 2 paharele de lapte (cca 150 ml)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Batem ouale cu sare si piper. Adaugam si laptele cu faiana. Batem bine de tot.

Incingem bine o cratita si incepem sa facem clatitele, le faceti groase.

Se lasa la racit, mie mi-au iesit decat 6 clatite.

Pentru umplutura:

300 g de ricotta

200 g de spanac

100 g branza razuita, eu am pus scamorza

sare, piper

Amestecam bine ricotta cu sare si piper.

Adaugam si branza razuita si amestecam pana se omogenizeaza. Spanacul, eu am avut congelat, l-am fiert in apa cu sare, l-am scurs bine de tot si tocat.

Umplem clatitele. Le asezam intr-o tava, le presaram cu branza rasa si le dam la cuptor pana se topeste branza.

Reteta propusa de Aliza

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!