Clatite cu spanac si ricotta

Batem ouale cu sare si piper. Adaugam si laptele cu faiana. Batem bine de tot. Incingem bine o cratita si incepem sa facem clatitele, le faceti groase

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 2 paharele de lapte (cca 150 ml)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Batem ouale cu sare si piper. Adaugam si laptele cu faiana. Batem bine de tot.

Incingem bine o cratita si incepem sa facem clatitele, le faceti groase.

Se lasa la racit, mie mi-au iesit decat 6 clatite.

Pentru umplutura:

300 g de ricotta

200 g de spanac

100 g branza razuita, eu am pus scamorza

sare, piper

Amestecam bine ricotta cu sare si piper.

Adaugam si branza razuita si amestecam pana se omogenizeaza. Spanacul, eu am avut congelat, l-am fiert in apa cu sare, l-am scurs bine de tot si tocat.

Umplem clatitele. Le asezam intr-o tava, le presaram cu branza rasa si le dam la cuptor pana se topeste branza.

Reteta propusa de Aliza

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...