Conopida gratin - Franta

Conopida cu bacon la cuptor este o mancare cu conopida rapida, delicioasa si deloc greu de preparat. Este o reteta culinara perfecta pentru pranz sau cina.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 250 gr. smantana
  • 200 gr. bacon
  • 150 gr. de cascaval
  • sare
  • piper
  • 2 galbenusuri
  • 1 lg. cu faina

Mod de preparare

Conopida se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe 10-15 min.
Intr-un vas mai mare se amesteca galbenusurile cu un praf de sare si piper, cu smantana, bacon-ul prajit cu tot cu grasimea pe care a lasat-o, cascavalul ras pe razatoarea mare si 1 lg. cu faina.
Se adauga buchetelele de conopida scurse de apa, se amesteca presand usor conopida, apoi totul se rastoarna intr-un vas de yena uns cu ulei si se da la cuptorul incins pana se rumeneste usor.




Conopida gratin se poate servi ca garnitura la friptura, peste sau simpla.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...