Conopida gratinata

Se curata conopida de cotor si de frunze si se fierbe 15 minute in apa clocotita cu sare. Intre timp, se prepara sosul: se amesteca untul cu faina,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 lamaie
  • 50 g cascaval ras
  • 1 cana de degresat
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • sare

Mod de preparare

Se curata conopida de cotor si de frunze si se fierbe 15 minute in apa clocotita cu sare.

Intre timp, se prepara sosul: se amesteca untul cu faina, se adauga sare si, putin cate putin se adauga le.

Se freaca galbenusul, apoi se adauga in compozitie.

Se lasa pe bainmarie, amestecand continuu, pana capata

consistenta, fara a-l lasa sa fiarba.

Se ia vasul de pe foc si se adauga cascavalul ras.

Se desface conopida in buchete, se aseaza intr-un vas termorezistent si se toarna deasupra sosul.

Se lasa vasul la cuptor 20 de mirrute, la foc potrivit.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Paste cu conopida

Pizza cu blat din conopida

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca