Conopida gratinata cu cascaval

Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Faina se cerne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • conopida - 1
  • 250 kg
  • margarina/unt - 100 g
  • faina - 100 g
  • lapte - 300 ml
  • oua - 1 galbenus
  • cascaval - 75 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Faina se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se spala sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Faina dizolvata in 150 ml lapte se toarna peste 75 g margarina (sau unt), amestecandu-se continuu pentru a nu se forma aglomerari, se adauga restul de lapte si se fierbe pana se ingroasa. Se da la o parte vasul de pe foc, se adauga galbenusul si sarea. In tava unsa cu 25 g de margarina (sau unt), se toarna jumatate din sosul obtinut, peste care se aseaza un strat uniform de conopida, apoi se acopera cu restul de sos si se presara cascavalul ras. Tava se introduce in cuptor pentru gratinare.

Conopida gratinata cu cascaval se serveste cald.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Am revenit  la topul 50, cu  cele mai bune supe din lume, si anume supa finlandeza ce ocupa locul 10 .  Usor...

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca