Pentru conopida la cuptor se desface o conopida, mare, frumoasa, se rup buchetele, se taie la fiecare codita si frunzele mici, verzi, dimprejur.
Pentru conopida la cuptor se desface o conopida, mare, frumoasa, se rup buchetele, se taie la fiecare codita si frunzele mici, verzi, dimprejur. Se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare si se scurge bine. Se asaza intr-o forma unsa cu unt. Cat fierbe conopida, se face un sos alb din 1/2 lingura de unt si 1/2 lingura faina. Se stinge cu o ceasca de lapte sau cu apa in care a fiert conopida. Se tine putin sa fiarba, dar sa nu se ingroase, sa ramina ca o smantana.
Daca este necesar, se mai adauga lapte. Cand este gata, se amesteca cu smantana si cu branza rasa si se toarna peste conopida, incet, ca sa patrunda printre buchete. Se presara cu branza amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt. Se da la cuptor iute, pana se rumeneste deasupra.
Conopida la cuptor se serveste calda.
Pentru pranz este o mancare tare buna in care se imbina atat cartofii cat si carnea, acompaniate de un sos de smantana care...
Cartofi cu piept de pui in sos de smantanaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj