Pentru conopida la cuptor se desface o conopida, mare, frumoasa, se rup buchetele, se taie la fiecare codita si frunzele mici, verzi, dimprejur.
Pentru conopida la cuptor se desface o conopida, mare, frumoasa, se rup buchetele, se taie la fiecare codita si frunzele mici, verzi, dimprejur. Se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare si se scurge bine. Se asaza intr-o forma unsa cu unt. Cat fierbe conopida, se face un sos alb din 1/2 lingura de unt si 1/2 lingura faina. Se stinge cu o ceasca de lapte sau cu apa in care a fiert conopida. Se tine putin sa fiarba, dar sa nu se ingroase, sa ramina ca o smantana.
Daca este necesar, se mai adauga lapte. Cand este gata, se amesteca cu smantana si cu branza rasa si se toarna peste conopida, incet, ca sa patrunda printre buchete. Se presara cu branza amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt. Se da la cuptor iute, pana se rumeneste deasupra.
Conopida la cuptor se serveste calda.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii