Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze. Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10 - 15 minute in apa cloco
Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze.
Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10 - 15 minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare.
Cand conopida poate fi strapunsa cu furculita, se ia de pe foc, se strecoara si se aseaza intr-un vas termorezistent.
Intre timp, se topeste 1 lingura de unt, apoi se incorporeaza faina, amestecand continuu.
Se adauga, putin cate putin, le si, cand capata consistenta, smantana, 50 g de cascaval si se potriveste de sare si piper.
Se toarna peste conopida.
Se presara cu cascaval ras, amestecat cu pesmet si bucatele de unt.
Se lasa la cuptor, la foc iute, circa un
sfert de ora.
Sosul alb se poate inlocui cu smantana amestecata cu o lingura de faina.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Paste cu conopida
Pizza cu blat din conopida
Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...
Dovlecei umpluti cu legume la cuptorGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa