Conopida la cuptor

Conopida la cuptor, scaldata-n cascaval, este una dintre primele mancaruri pe care am invatat sa le gatesc. Reteta de conopida este foarte simplu de facut, iar rezultatul delicios.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Vasul pe care l-am folosit are dimensiunile 33x22
  • pentru 4 (enorme) - 6 (decente) portii.
  • 900 gr conopida
  • 400 gr smantana 12%
  • 220 gr cascaval
  • 2 oua
  • o legatura mare de ceapa
  • o lingura de parmezan
  • piper
  • sare
  • unt pentru uns vasul
  • 2 linguri de pesmet

Mod de preparare

Mancarea de conopida la cuptor, cu mult cascaval este o reteta care poate fi imbunatatita mereu.Poti sa daugi alte ingrediente, sa schimbi felul de branza sa elimini ouale. Sfatul meu: urmeaza prima data reteta dar apoi incearca sa-i dai nuanta de gust care-ti place tie. La tine in bucatarie, tu esti un mic magician :).

Conopida spalata se taie buchetele si se lasa la fiert in apa cu sare circa 15 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca.

Ceapa o tai marunt, cascavalul cubulete, ouale le amesteci cu smantana. Dai drumul cuptorului, sa fie deja incalzit, la 180 de grade.

Cand conopida e gata, o pui intr-o sita mare si o lasi 2-3 min sa se scurga bine. Ungi vasul (de yena sau ceramica) si il tapetezi cu o lingura de pesmet. Pui un strat de conopida, jumatate de lingura de pesmet presarata peste ea, jumatate din cascaval, jumatate din ceapa, sare, piper, mai putin de jumatate din smantana amestecata cu ouale. Aceeasi pasi ii repeti inca o data, punand la final, peste smantana intinsa frumos si o lingura de parmezan ras. Lasi la cuptor 40-45 min sau pana s-a rumenit sa-ti placa ce vezi :) .


Conopida la cuptor se serveste calda.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mini rulada cu zmeura

Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.

Desert mini rulada cu zmeura
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa