Conopida pane

Se curata conopida, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge de apa, punandu-se intr-o strecuratoare. Dupa scurgere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • conopida-1 bucata
  • faina- 200g
  • oua- 2 bucati
  • ulei palmier-250 ml
  • sare - o lingurita
  • usturoi- 1 bucata
  • apa -1
  • 5 litri

Mod de preparare

Se curata conopida, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge de apa, punandu-se intr-o strecuratoare. Dupa scurgere si racire se desface in buchetele.Intr-un castron, se bat ouale ca pentru pentru omleta, se pune putina sare, se adauga faina, in ploaie, amestecandu-se cu telul,pana se obtine o compozitie mai groasa decat cea pentru clatite. Intr-o tigaie se pune ulei si se aseaza pe foc pana se incinge. Se trec bucatelele de conopida prin compozitie si se pun la prajit, la foc potrivit, pana se rumenesc.


Se servesc ca atare sau se pot servi cu mujdei de usturoi.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa