Se curata conopida, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge de apa, punandu-se intr-o strecuratoare. Dupa scurgere
Se curata conopida, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge de apa, punandu-se intr-o strecuratoare. Dupa scurgere si racire se desface in buchetele.Intr-un castron, se bat ouale ca pentru pentru omleta, se pune putina sare, se adauga faina, in ploaie, amestecandu-se cu telul,pana se obtine o compozitie mai groasa decat cea pentru clatite. Intr-o tigaie se pune ulei si se aseaza pe foc pana se incinge. Se trec bucatelele de conopida prin compozitie si se pun la prajit, la foc potrivit, pana se rumenesc.
Se servesc ca atare sau se pot servi cu mujdei de usturoi.
Alte retete recomandate:
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti