Dovleac cu sos besamel

Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie in 4, apoi in felii groase cat degetul, se sareaza puti. Grasimea se incinge intr-o cratita de 3 l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg dovleac lung si fraged
  • 3 linguri ulei
  • 30 g faina
  • 200 ml sos besamel
  • 100 ml smantana

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie in 4, apoi in felii groase cat degetul, se sareaza puti.

Grasimea se incinge intr-o cratita de 3 l si se pune dovleacul sa se caleasca sub capac, pana devine sticlos.

Sosul besamel se amesteca cu smantana si compozitia se desarta peste mancarea de dovleac. Se da la cuptor presarat cu pesmet prajit.

Dovleacul poate fi stropit cu amestec de galbenus cu smantana in loc de sos alb.
Alte retete culinare recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...