Dovleac cu sos besamel

Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie in 4, apoi in felii groase cat degetul, se sareaza puti. Grasimea se incinge intr-o cratita de 3 l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg dovleac lung si fraged
  • 3 linguri ulei
  • 30 g faina
  • 200 ml sos besamel
  • 100 ml smantana

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie in 4, apoi in felii groase cat degetul, se sareaza puti.

Grasimea se incinge intr-o cratita de 3 l si se pune dovleacul sa se caleasca sub capac, pana devine sticlos.

Sosul besamel se amesteca cu smantana si compozitia se desarta peste mancarea de dovleac. Se da la cuptor presarat cu pesmet prajit.

Dovleacul poate fi stropit cu amestec de galbenus cu smantana in loc de sos alb.
Alte retete culinare recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa