Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, se scoate miezul si se toaca marunt impreuna cu o felie de piine alba inmuiata si stoarsa si cu ceapa p
Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, se scoate miezul si se toaca marunt impreuna cu o felie de piine alba inmuiata si stoarsa si cu ceapa prajita. Se adauga in aceasta compozitie 1 ou, piper, 1 lingura rasa de faina, verdeata tocata, sare. Se prajesc dovleceii in grasime. Se pun apoi intr-o cratita. Separat se prepara sosul: 1 ceapa taiata marunt se rumeneste usor, se adauga putina faina (un virf de lingura), se subtiaza cu apa se pune bulion de rosii si se da un clocot. Se toarna sosul peste dovlecei si se da cratita 1/2 ora la cuptor.
Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata