Dovleceii se curata de coaja, dupa care se taie in doua, pe lungime. Se curata de seminte, iar miezul se pune deoparte. Dovleceii se calesc in ulei,
Dovleceii se curata de coaja, dupa care se taie in doua, pe lungime.
Se curata de seminte, iar miezul se pune deoparte.
Dovleceii se calesc in ulei, la foc mic. intre timp, se fierbe
orezul in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute.
Miezul dovleceilor se caleste in unt, se amesteca apoi cu
orezul, rosiile decojite si tocate marunt si cu usturoiul pisat.
Se potriveste de sare si piper, dupa care se umplu jumatatile de dovlecei cu aceasta compozitie.
Se presara cu cascaval ras si se asaza intr-un vas termorezistent.
Se toarna uleiul in care s-au calit dovleceii si se lasa vasul la cuptor circa 20 de minute.
Se servesc fierbinti, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Pofta buna!
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Mai jos am sa va prezint chiftele de peste ce sunt mancate rapid si cu mare pofta. Reteta de fata este una simpla,...
Chiftele de pesteOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj