Dovlecei cu orez

Se curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie cubulete. Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a topit jumatate din cantit

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 1 cana de orez
  • 1 ceapa
  • 1 fir de praz
  • 300 ml bulion
  • 1/4 pachet de unt
  • 1 1/2 cub concentrat de pui
  • 100 g cascaval ras
  • 1 cub de zahar
  • sofran
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie

cubulete.

Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a topit jumatate din cantitatea de unt.

Se lasa pe foc 4 minute.

Se adauga cubuletele de dovlecei, cubul de zahar, se presara 1/2 cub de concentrat, sfaramat, si se toarna

100 ml apa.

Se acopera si se lasa la fiert, la foc mic, circa 20 de minute.

Intre timp, se dizolva in 500 ml de apa calda concentratul ramas.

Se curata prazul, se pastreaza partea alba, care se taie rondele.

Acestea se rumenesc circa 2 minute in untul ramas.

Se adauga orezul, amestecand continuu.

Se toarna 100 ml de bulion, se potriveste de sare si piper si lasa sa dea in clocot.

Se acopera si se lasa sa fiarba, pe foc mic, circa 8 minute.

Cand lichidul a scazut, se adauga din nou 100 ml de bulion si se lasa la fiert inca 8 minute.

Se toarna bulionul ramas, adaugandu-se si sofranul. Se

flstoarna orezul pe un platou, se asaza deasupra cubuletele de dovleac si ceapa tocata.
Se presara cu cascaval ras si se ierveste imediat.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca