Dovlecei cu orez

Se curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie cubulete. Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a topit jumatate din cantit

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 1 cana de orez
  • 1 ceapa
  • 1 fir de praz
  • 300 ml bulion
  • 1/4 pachet de unt
  • 1 1/2 cub concentrat de pui
  • 100 g cascaval ras
  • 1 cub de zahar
  • sofran
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie

cubulete.

Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a topit jumatate din cantitatea de unt.

Se lasa pe foc 4 minute.

Se adauga cubuletele de dovlecei, cubul de zahar, se presara 1/2 cub de concentrat, sfaramat, si se toarna

100 ml apa.

Se acopera si se lasa la fiert, la foc mic, circa 20 de minute.

Intre timp, se dizolva in 500 ml de apa calda concentratul ramas.

Se curata prazul, se pastreaza partea alba, care se taie rondele.

Acestea se rumenesc circa 2 minute in untul ramas.

Se adauga orezul, amestecand continuu.

Se toarna 100 ml de bulion, se potriveste de sare si piper si lasa sa dea in clocot.

Se acopera si se lasa sa fiarba, pe foc mic, circa 8 minute.

Cand lichidul a scazut, se adauga din nou 100 ml de bulion si se lasa la fiert inca 8 minute.

Se toarna bulionul ramas, adaugandu-se si sofranul. Se

flstoarna orezul pe un platou, se asaza deasupra cubuletele de dovleac si ceapa tocata.
Se presara cu cascaval ras si se ierveste imediat.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...