Dovlecei cu sos alb

Pentru dovleceii cu sos alb se rad dovleceii de coaja, se rad apoi pe o razatoare cu gauri mari, astfel incat sa iasa lungi, ca taiteii. Se fierb putin in apa clocotita.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei mijlocii
  • 2 l apa
  • sare
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 1 ceasca lapte
  • 2 linguri branza rasa.

Mod de preparare

Pentru dovleceii cu sos alb se rad dovleceii de coaja, se rad apoi pe o razatoare cu gauri mari, astfel incat sa iasa lungi, ca taiteii. Se fierb putin in apa clocotita, potrivita de sare. Cand sunt aproape fierti, se scurg prin strecuratoarea de macaroane. In acest timp se face un sos alb din faina si unt, stins cu lapte (sau cu zeama de la dovlecei), se amesteca cu dovleceii si cu branza rasa. Se asaza intr-o forma si se dau la cuptor sa se rumeneasca.


Dovleceii cu sos alb se serrvesc calzi.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta ochiometrica

Am mai gasit mere dulci in batranul mar din gradina, prea miroseau imbietor, asa ca am pus de-o placinta ochiometrica, fara...

Desert placinta ochiometrica
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa