Dovleceii cu vinete si rosii la cuptor sunt usor de pregatit. Reteta mai contine, pe langa dovlecei, vinete si rosii, ceapa, usturoi si marar.
Dovleceii cu vinetele la cuptor se prepapra astfel: se curate dovleceii, se feliaza, apoi se sareaza si se lasa 20 de minute. Separat, se coc vinetele la cuptor, apoi se curata si se desfac fasii. Rosiile se taie in felii groase, ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Din capatana de usturoi se prepara un mujdei. Se unge o tava cu ulei, apoi se asaza un rand de dovlecei, unul de vinete, apoi un strat de rosii taiate. Se continua cu straturile de legume, pana se termina, se presara cu sare si se toarna deasupra ceapa prajita, mujdeiul si mararul tocat marunt. Se lasa la copt, 30 de minute, in cuptorul incins.
Mancarea se serveste calda.
Alte retete culinare:
Legume la cuptor
Cartofi la cuptor
Mancare de mazare
Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...
Steluțe sărate a la TimeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj