Dovleceii cu vinete si rosii la cuptor sunt usor de pregatit. Reteta mai contine, pe langa dovlecei, vinete si rosii, ceapa, usturoi si marar.
Dovleceii cu vinetele la cuptor se prepapra astfel: se curate dovleceii, se feliaza, apoi se sareaza si se lasa 20 de minute. Separat, se coc vinetele la cuptor, apoi se curata si se desfac fasii. Rosiile se taie in felii groase, ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Din capatana de usturoi se prepara un mujdei. Se unge o tava cu ulei, apoi se asaza un rand de dovlecei, unul de vinete, apoi un strat de rosii taiate. Se continua cu straturile de legume, pana se termina, se presara cu sare si se toarna deasupra ceapa prajita, mujdeiul si mararul tocat marunt. Se lasa la copt, 30 de minute, in cuptorul incins.
Mancarea se serveste calda.
Alte retete culinare:
Legume la cuptor
Cartofi la cuptor
Mancare de mazare
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa