Dovlecei se curata, se taie in doua pe lung si se scoate miezul. Dovlecei scobiti se oparesc in apa fiarta cu sare pentru 5 minute si apoi se scurg. T
Dovlecei se curata, se taie in doua pe lung si se scoate miezul. Dovlecei scobiti se oparesc in apa fiarta cu sare pentru 5 minute si apoi se scurg. Tocam ceapa si o calim in ulei. Cand e calita adaugam catelul de usturoi tocat marunt si miezul tocat de la dovlecei. Condimentam cu sare, piper si cateva fire de patrunjel si lasam la calti aproximativ 3-4 minute. Se unge un vas de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Pe fundul vasului se aseaza dovlecei opariti, cu scobitura in sus. Aceste scobituri se vor umple cu compozitia de ceapa preparata inainte. Se adauga branza si carnita (salamul in cazul meu) apoi se toarna deasupra un amestec din ou si smantana condimentat cu sare si piper. Se pun cateva felii de rosii deasupra si se da la cuptor 20-25 minute la foc potrivit.
Se poate servi atat cald cat si rece. Sursa acestei retete este blogul bucatarie-usoara
Alte retete recomandate:
Cred ca e cel mai frumos tort pe care l-am facut vreodata! Nu ca as fi facut prea multe :))), Ii multumesc Lauritei ca m-a...
Tort Steaua (1000 retete)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj