Dovlecei gratinati

Dovleceii gratinati este o reteta usoara de vara. Bineinteles puteti gratina orice leguma, mai mult, dovleceii gratinati pot fi serviti atat calzi cat si reci.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari
  • branza de vaci si telemea de oaie (300g)
  • marar sau alta verdeata care va place
  • unt
  • 2 oua
  • putin lapte si iaurt mai gras (lapte cat sa fie iaurtul mai fluid
  • sau puteti folosi smantana cam 300g)
  • putin cascaval sau parmezan pentru ras deasupra

Mod de preparare

Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca cu telemeaua de oaie data prin razatoarea mica si se condimenteaza cu putina vegeta si piper. Se adauga mararul sau alte verdeturi.

Se face un sos mai gros din lapte, iaurt si ouale batute usor. Intr-un vas rezistent la cuptor, uns cu putin unt, se pune un rand de dovlecel, unul de branza si tot asa. Puteti amesteca branza cu sosul alb si sa-l turnati peste fiecare rand de dovlecel. Ultimul rand sa fie de dovlecei.

La sfarsit se toarna sosul apoi se rade putin parmezan sau cascaval. Se coace pana se rumeneste frumos.


Dovleceii gratinati pot fi serviti atat calzi cat si reci.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca

Reteta bunicii mele pe care o fac cu mare drag de fiecare data.

Zacusca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii