Dovleceii gratinati este o reteta usoara de vara. Bineinteles puteti gratina orice leguma, mai mult, dovleceii gratinati pot fi serviti atat calzi cat si reci.
Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca cu telemeaua de oaie data prin razatoarea mica si se condimenteaza cu putina vegeta si piper. Se adauga mararul sau alte verdeturi.
Se face un sos mai gros din lapte, iaurt si ouale batute usor. Intr-un vas rezistent la cuptor, uns cu putin unt, se pune un rand de dovlecel, unul de branza si tot asa. Puteti amesteca branza cu sosul alb si sa-l turnati peste fiecare rand de dovlecel. Ultimul rand sa fie de dovlecei.
La sfarsit se toarna sosul apoi se rade putin parmezan sau cascaval. Se coace pana se rumeneste frumos.
Dovleceii gratinati pot fi serviti atat calzi cat si reci.
O mancare turceasca foarte diferita ca gust de orice alta mancare gustata pana acum.
Mancare de vinete cu carne de vitaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura