Dovlecei simpli prajiti

Pentru dovleceii prajiti se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund, in felii de ½ centimetru grosime. Nu trebuie sa se sareze inainte de a fi pusi la prajit.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei mijlocii
  • 2 linguri faina
  • 1/2 ceasca lapte
  • 3 linguri untura.

Mod de preparare

Pentru dovleceii prajiti se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund, in felii de ½ centimetru grosime. Nu trebuie sa se sareze inainte de a fi pusi la prajit. Se infierbanta untura. Pentru ca dovleceii sa fie frumos rumeniti, trebuie prajiti in untura multa. Se dau dovleceii in faina, se moaie in lapte si din nou se dau in faina. Se rumenesc pe ambele parti. Trebuie serviti imediat ce sunt gata. Daca stau, se moaie cojita de deasupra. Se sareaza la masa.


Dovleceii prajiti se servesc fierbinti.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii